För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

  • Referenser
  • Haffi Gislason
Haffi Gislason

Haffi Gíslason

Haffi Gíslason berättar hur stressen som egenföretagare försvann, efter genomgången kurs hos Peter Watz på BliFullbokad.nu

Haffi Gislason kommer från Island, men har bott i Sverige sedan 1990. Att jobba i två olika branscher är både komplext och befriande – komplext för att de båda branscherna ligger långt från varandra, men befriande att kunna röra sig i två olika världar. Vissa dagar som ridlärare och vissa dagar som livsvägledare. I mötet med Peter Watz, Blifullbokad.nu, visade sig de båda branscherna vara närmare varandra än man skulle kunna tro.

- Jag åker över hela Sverige, ja, hela Norden på helgerna och har ridkursen Ridning och Självkänsla för både ryttare och ridinstruktörer. Det är mesta dels islandshästar vi rider, berättar Haffi. Mina kunder är de som vill uppnå något mer med sin ridning. Det gäller inte enbart tävling Det gäller att uppnå en njutbar ridning

Hans dag som egenföretagare varierar

- Det är olika dagar, naturligtvis. Men en bra morgonrutin jag har är att se över mina marknadsföringsstrategier. Jag kontaktar mina tidigare kunder. Jag är på min mottagning två dagar i veckan och handleder enskilt eller i grupp.

Företagarens utmaning – tydlighet

Det är sällan bra med en splittrad vardag och att ha för många olika tjänster att erbjuda. För att nå ut behöver man vara tydlig med vad man har att erbjuda. Haffi nämner sitt eget något spretiga utbud, och hans tidigare sökande efter enhet. Hur blir man en tydlig företagare? Haffi betonar vikten av att skapa sig den arbetsvardag man vill ha och känner sig bekväm i. Men det kräver också att man tränar. Tränar sig själv. Det är förutsättningen för att träna andra.

Backa för att komma framåt

Det är helt uppenbart att kursen BliFullbokad.nu är den som har gett Haffi en hel del nya och för företaget avgörande insikter. En av de första åtgärderna Haffi gjorde var att skruva ner stressen. Att faktiskt skaffa ett deltidsjobb, för att säkra ekonomin, och ge utrymme för att sakta men säkert bygga upp sitt företag på nytt.

- Rödamattanpolicyn är ett exempel på det som verkligen ledde till förändring. Peter Watz, kursledaren, menade nämligen att vi skulle kunna "sparka" våra kunder och bara välja dem som vi verkligen vill ha. Och röda mattan ska rullas ut till de kunder som jag vill ha och välkomnar. Det var precis vad jag gjorde. Även min delägare sade jag upp, och så började jag om från början, mer eller mindre. Idag har jag bara kunder som ger energi. Jakten på kunder är slut. Kunderna de rätta kunderna kommer till mig.

Konsten att hitta ett budskap

Mitt möte med Peter Watz på BliFullbokad.nu var stort och avgörande för mitt företag. Han hjälpte mig att se hur jag kan förena mina båda företag. Det blev med ens väldigt tydligt att jag skulle satsa på ridresor, där vi rider och samtidigt arbetar med vår självkänsla.

- Människor är rädda för att lyckas. De vill inte synas, inte sticka ut ur mängden på något sätt. Jante kommer och knackar på, det sitter här bak, säger Haffi och pekar bakom sin axel.

Haffis nya verksamhet, att jobba med sin självkänsla och rida, har gett mycket positiva effekter.

- Det var mitt första projekt. Det är weekendkurs för max 12 deltagare. Var och en sätter ett mål med sin ridning. Och de kunder som jag har haft där frågar nu efter del två.

Inte en säljkurs

Webbkursen som Haffi började, trodde han först var en säljkurs. Men det var det ju inte, till Haffis glädje. Då försvann rädslan, berättar Haffi med lättnad i rösten.

- Peter är väldigt generös med att svara på frågor när man är osäker på något. Mina frågor fick omedelbart svar. Dessutom är han generös med humor och skämt, vilket gjorde kursen ännu roligare.

BliFullbokad.nu – en ovärderlig hjälp för företagare

Flera goda effekter har kursen gett Haffi. Han räknar upp exempel som lugn och ro och att stressen försvann. Inte heller behöver tid läggas på försäljning. Kunderna kommer till honom. Haffi uttrycker en stor tacksamhet för att han via en gemensam facebookvän funnit Peter Watz.

- Peter Watz guidar dig tydligt och handfast, steg för steg. Det är mycket strukturerat. Om du bara följer kursens innehåll, kan du inte annat än lyckas, konstaterar Haffi. Du kommer jobba dig igenom hela företaget – inifrån och ut. Om du bara övar lite och tränar då blir det inte bara bättre. Det blir också roligt och meningsfullt.

Topp 5 av vad kursen BliFullbokad.nu gav för insikter

  1. Röda mattan-policyn och våga sparka kunder.
  2. Jobba med att stärka företagets och företagsledarens trovärdighet.
  3. 20-personerslistan – att systematiskt återkomma till 20 för mig och företaget viktiga personer.
  4. Våga höja priset. Och lite till för att du är värd det.
  5. Utökat interaktion med företagsvänner på Facebook.

Snabbfakta

Namn: Haffi Gislason.
Bransch: Livsvägledning och träning av självkänslan. Ridning/ridresor "Jag vill att varje människa ska hitta sitt inre guld och inre resurser som är mycket större än vi tror. Det är tack vare Peter Watz på BliFullbokad.nu som jag har hittat den perfekta kombinationen – ridning och träning av självkänsla. Dessa förenar jag i ridresor. Jag är även coach och jobbar på Kungsholmen i Stockholm med utmaningar som alkohol, droger och trauman."
Verksamhetsidé: Träning av människors självkänsla,samt livsvägledning.
Nästa steg: Att i Stockholm etablera grupper som vill förstärka och träna upp sin självkänsla och sätta upp mål och delmål med sitt liv. Motto: Om jag är död imorgon – då vill jag bara att Ni vet att jag hade det tokroligt och bra i dag. Livet är NU!
Ökad omsättning efter kurs hos BliFullbokad.nu: Jag fick pengarna tillbaka "gånger 28" veckan innan kursen var slut

Text: AnnSofie Thörnroth, Textpalatset.

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis