För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

Röda Mattan Policyn

ARBETAR DU MED ALLA?

Om du arbetar med alla som har en puls och en plånbok så kommer du att bränna ut dig inom kort.

VÄLJ DINA KUNDER MED OMSORG.

Om du arbetar med kunder som ger dig inspiration, energi och glädje så kommer du verkligen att göra ett bra arbete. När du gör ett bra arbete så kommer folk börja prata om dig och sprid din energi. Det kommer att leda till att fler och fler kommer vilja arbeta med dig. Det är en ganska trevlig rundgång eller vad tycker du?

Men om du arbetar med allt och alla för att du "måste" det så kommer du inte att göra ditt bästa arbete. Du kommer vara uttråkad, less, energilös och sprida dåligt humör runt om kring dig. Det kommer att leda till att ingen vill arbeta med dig, din familj blir missnöjd och du kanske blir utbränd över den negativa spiralen som du hamnar i.

SÅ HUR GÖR MAN FÖR ATT FINNS DE RÄTTA KUNDERNA?

Börja med att skriva en lista på de egenskaper en person ska ha som du tycker om. Det kan vara – komma i tid, betala räkningarna i tid, ge dig uppskattning, låta dig ta plats, lyssnar på dig när du pratar, vara positiv till dina idéer.

HUR GÖR MAN OM JAG REDAN HAR "DÅLIGA" KUNDER?

Säg upp dem! Och gör det på ett professionellt sätt. Hjälp dem till någon av dina kollegor i branschen. Dom kanske gör ett bättre arbete med din kund än vad du gör. Kunden vet nog om att dom inte är rätt för dig men vet inte hur dom ska göra.

HAR DU INGA KUNDER IDAG?

BRA! För då kan du verkligen välja vilka du ska arbete med. Jag har full förståelse över att du kanske måste ta in några kunder som inte är 100% rätt för dig. Kom då ihåg att du släppte lite på dina krav så att du kan hjälpa dem till någon annan senare när du får in fler "rätt" kunder.

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis