För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

Få fler kunder

Genom att nyttja ditt nätverk

Att hjälpa sitt nätverk är bästa sättet att bli populär och bli ihåg kommen. Här är tre saker som du kan göra varje dag. Skriv ner en lista på 100 personer som du har kontakt med. Det kan vara kunder eller potentiella kunder.

  1. Dela ditt nätverk med ditt nätverk. Koppla ihop två personer med varandra utifrån deras intresse. Det kan vara två personer som spelar golf eller tycker om segling men inte känner varandra. Det kan också vara yrkesmässiga intressen också t.ex. har samma problem med en upphandling eller omorganisation eller likande. Huvudsakligen är att det är relevant för de bägge. Du kopplar ihop dem t.ex. via e-post "Jag tror att ni skulle kunna ha nytta / glädje av att komma ikontakt med varandra. Ha en bra dag!" cc bägge personerna.
  2. Dela din kunskap. Du har kunskap om massa saker inom ditt yrke och inom andra saker. Du vet också vad dina potentiella kunder och kunder har för intressen, eller hur? Om inte – dags att bli intresserad av dina kunder. När du läser en artikel, blogg inlägg eller en bok som handlar om ett ämne som någon som du har kontakt med skulle vara intresserad av. Tipsa två personer om något, varje dag. De som får tipset kommer känna sig uppmärksammad – "Han tänkte på mig, trevligt!". Gör detta med två personer varje dag.
  3. Berätta hur du känner. Alla personer får en svacka någon gång i livet. Det kan vara någon som inte får en befordran, blir sjuk, skilsmässa, etc. Visa ditt genuina intresse genom att skicka ett kort, blommor eller på något annat sätt uppmärksamma att du tänker på personen och hans situation. Detta är givetvis känsligt och vid minsta osäkerhet bör du avstå från detta. Om det genomförs väl så kommer du få en ännu djupare relation till din kund. Försök göra detta en gång om dagen.

Nu har du 5 kontakter per dag x 5 dagar x 4 veckor = 100 vilket innebär att du har en så kallad 100 lista*.

OBS! I alla dessa kontakter är det BIG NO NO att informera om något som du vill sälja till dem. Du ska inte göra det. Du behöver inte göra det. Det räcker med att de som får detta får en påminnelse om att du finns.

* 100 listan baserar sig på Book Yourself Solid list of 90 av Michael Port. Han kallar den för 90-listan.

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis