För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

Jul och nyårsspecial

Snart är det jul och nyår igen!

Du kanske tänker - I ÅR IGEN? Var det inte nyss jul och nyår... Men om du planerar iförväg så kan du göra en bra kampanj tack vare jul och nyår.

Adventskalender

En advenskalender kan hjälpa dig att driva trafik till din hemsida eller till din facebookgrupp. Ja, jag vet att det är lite sent med detta tips idag. Men inför nästa år eller om du vill köra en 10 dagars nedräkning till jul / nyårsafton.

Adventskalendern kan innehålla:

  • Dagens tips. Något bra som är relevant för dina besökare / din målgrupp.
  • Ett erbjudande om dagen. Sänk priset på din tjänst för alla som bokar under den dagen. Eller sänk priset på ett presentkort. Eller boka nu så får du något på köpet. SAS har varje dag ett erbjudande där man kan resa till något ställe till ett lägre pris eller byta poäng mot någon av deras partners produkter.
  • Dagens text – om du målgrupp gillar citat, dikter, roliga historier så kan du lägga upp den. Arbetar du med ett webbpubliceringsverktyg typ Joomla så kan allt detta förberedas i flera månader i förväg. Du kan till och med ligga på stranden under hela dec medan ditt webbpubliceringsverktyg gör jobbet åt dig.
  • Dagens bild – på samma sätt som Dagens text (ovan) så kan du publicera en bild som är relevant, intressant och rolig för din målgrupp.

 

Julerbjudande

Man kan ifrågasätta om man ska ha något erbjudande inför jul. Det skulle kanske vara bättre att köra ett sådant efter jul. Men å andra sidan så kan det vara många som behöver "bränna" sin budget före nyår.

Arbetar du med behandlingar, massage av något slag så skulle du kunna erbjuda presentkort att ge bort i julklapp. Det kan vara en trevlig merförsäljning.

Ps. Vi har flera olika julerbjudanden – distansutbildningar, intensivkurs, informationsprodukter mm.

 

Alltid ha något att bjuda in till – glöggmingel / föreläsning

Det är alltid mysigt att träffas trycker jag. Bjud in dina potentiella kunder och befintliga kunder till ett glöggmingel hos dig. Man kan självklart bjuda in till champagne mingel efter nyår också. Det är betydligt färre evenemang i januari så du kanske får fler personer som kan / vill komma då.

Ps. Vi har ett glöggmingel nu på onsdag – vill du komma?

 

Finns det ett liv efter julen?

Du behöver inte göra allt före jul. Du kan mycket väl planera inför januari. Visst vissa kan ha mindre pengar då, oftast privatpersoner. Men företagen har en helt ny budget de kan börja arbeta med.

Ps. Mitt kursschema för januari – april finns nu på hemsidan. Det finns en hel del för dig där.

 

Nyår – slutet eller början?

Många ser nyårsafton som ett avslut, att året är slut. Många ser det som en början. Början på ett nytt år med nya möjligheter. Jag tycker att du ska reflektera över 2013 och samtidigt sätt nya mål för 2014. Här kommer några förslag:

 

Öka omsättningen med 30%. Enklare än vad man kan tro! Jag lovar!

Planera semestern redan nu. Ja – du ska ha semester! Har du inte råd så har du fel kunder/fel pris
Planera hösten redan nu så du kan börja boka in kunder på helårsbasis. Tänk inte bara fram till midsommar. Tänk helår. Det går fortare till sommaren än vad du tror. Tyvärr....
Gå på föreläsningar. Du kan få massa inspiration, tips och energi.
Gå en kurs / anlita en expert eller bollplank som guidar dig rätt så att du gör rätt saker i rätt tid till rätt pris.

Ps. Du kan anlita mig som personlig rådgivare eller så går du webinarieutbildningen så att du får 10 veckor kontinuerlig utbildning och bollplank. Du väljer själv.

 

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis