För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

Använda sig av bilder?

Får man "låna" bilder?

Ett mycket bra sätt att bygga en stämning och en relation är att använda sig av bilder. Bilder finns överallt.

Det är bara söka så hittar man dem. Men får man använda sig av vilken bild som helst? Nej - det får man inte. Man får inte "låna" en bild från en annan websajt utan att ha lov från den som äger upphovsrätten dvs fotografen. Det spelar ingen roll om "alla andra" använder sig av bilden. När du använder dig av en bild som är "lånad" så kan du komma få betala 5-25.000 kr i skadestånd. Det finns speciella sökmotorer som bevakar bilder. Flera som jag känner har fått fakturor från fotografer som fått sina bilder snodda.

Det finns sajter där man kan köpa bilder till sin hemsida. Det bästa är att ta egna bilder. Dvs anlita en fotograf som tar profesionell bilder på din och din klinik. Se till att du får fri publiceringsrätt till dina bilder. Det innebär att du får använda dig av bilden flera gånger och vart som helst - både i trycksaker och på webben. Villkoren kan skilja mellan fotograferna. Kan du ta egna bilder - troligtvis inte. Det märks ganska snabbt att du är bättre på att behandla än att ta bilder.

Bilder och fotografier är en liten del i marknadsföringen. Det finns mycket mera som man kam använda sig av för att få uppmärksamhet...

 

Länkar

Bildbibliotek http://www.thinkstockphotos.com, http://www.istockphoto.com

"Min" fotograd i Stockholm http://www.tommyjansson.com

Iconer http://www.iconshock.com/

 

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis