För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

Sökmotoroptimering, Sökordsoptimering, SEO

Det finns företag som erbjuder tjänster inom dessa områden. Förr i tiden har detta fungerat. Men det gör det inte längre.

Google sparar information om vad du har sökt tidigare på. Resultatet på dina sökningar bygger också på vad du tidigare har sökt på. När dina potentiella kunder söker efter något så får de ett helt annat sökresultat än om du hade sökt på exakt samma sökord.

Flera företag har så kallade garantier att du inte behöver betala något om du inte ligger bland det första 10 sökresultaten. Men nu är det så att säljaren ber dig att söka efter orden och självklart kommer din sajt att finnas där! Du har ju sökt efter dessa sökord, din sajt etc. flera gånger och då får du det resultatet! Men dina potentiella kunder som söker efter dessa ord får troligtvis inte upp samma resultat! Och det är ju för dem som du vill att du ska ligga på förstasidan på. Säljaren som sitter på andra sidan luren får inte heller upp samma sökresultat som du. Men det säger han/hon inget om...

Hur får man du bättre placering på sökmotorerna?

Det finns inga genvägar. Det finns inga smarta lösningar att komma först. Det finns inget företag som kan göra detta för dig. Inte ens google.

Mina sökmotorsoptimerings tips är:

Skriv artiklar regelbundet (en blogg är bra).

Om du bara lägger upp information en gång per år så får du inte så bra placering. Det gäller att skriva artiklar med relevant information som din huvudsakliga målgrupp är intresserad av. Ett tips är att ha en skrivar dag. En dag som du skriver fyra - fem artiklar som du kan publicera under loppet av två veckor. Inte alla på en gång.

blogg seo

Skriv relevant information

Skriver artiklar med dina de ord som du vill vara sökbar på ett relevant sätt. T.ex. "Jag hjälper tjänsteföretagare med marknadsföring och kallar mig som marknadsföringsrådgivare eller marknadsföringscoach som det också kan kallas." Nu har jag både sökorder marknadsföringsrådgivare och marknadsföringscoach i samma text utan att det låter helt konstigt. Dessutom har jag en länk på dessa sökord som länkar till en annan sajt som har information där dessa sökord också finns. Hade jag länkat till en pokersajt som hade det inte fungerat. Pokersajt?! Hur tänkte du nu Peter – Jo, jag fick ett erbjudande att få 1.000 kr från ett företag om jag länkade till deras kund som är en poker sajt. Otroligt! Men nej – tack!

Namnge bilderna

Före du laddar upp bilder på din sajt så kan du namnge de med dina nycklord och givetvis vad bilden handlar om. T.ex. bilden nedan heter Peter Watz Föreläsare Marknadsföring få fler kunder_1. När man söker efter något av de orden så kanske min bild kommer att visas.

sokmotorsoptimering fungerar det

 

Länka till varandra

Hjälp andra företag som arbetar med likande saker som du gör. Fast de kanske gör det i en annan del av Sverige eller mot en annan målgrupp än du gör. Om du länkar till dem och de länkar till dig så är de "relevanta" länkar som är seriösa. Se nedan från http://kroppsterapeuterna.se där finns en artikel på första sidan som länkar till min sajt.

lank till lank

Precis som jag har på min sida http://blifullbokad.nu/index.php/nyheter/nyhetslista/200-bli-samarbete-med-kry-kroppsterapeuternas-yrkesforbund en länk till dem.

lank till kry

 

Namnge länkarna

När du har en del av en artikel med en länk till hela artikeln, Istället för att skriva Klicka här... (som är länkad). I mitt fall Läs mer om hur man kan bli fullbokad...
Sökmotorerna ser själva länken och att den artikel som du länkar till har information med samma nyckel ord som sidan som du kommer till.

namnge lankar

Använd Twitter

När du skriver en artikel så kan lägga upp ett meddelande på Twitter med #sökorden #som #passar #artikeln med en länk till den sidan som du just publicerat. Igår (Onsdagen den 28 maj 2014) skrev jag en artikel om Gasklar på grillboggen.nu. Jag delade den på Twitter och redan dagen efter så hade Google indexerat den. BILD GASKLAR

twitter seo

Inlägget på Twitter

aga gasklar grillbloggen grilla

Resultatet på Google efter 24 timmar

http://grillbloggen.nu/index.php/grillnyheter/143-vaga-grilla-med-gas

gasklar grillbloggen seo

Artiklen på Grillbloggen

Använd dina sökord i urlen

Jag håller distansutbildningar för företag som arbetar med hälsa, friskvård och skönhet. Har ett samarbete med KrY och har en speciell kurs för deras medlemmar och URLen för deras kurs är: http://blifullbokad.nu/index.php/kurser/distansutbildning-kroppsterapeuternas-yrkesforbund

I den har jag lagt in de sökord som är aktuella för den artikeln.

  • Kurser
  • Distansutbildning
  • Kroppsterapeuterna Yrkesförbund

Välj ett webb publiceringsverktyg som kan hantera detta. Jag använder mig av ett av världens största – Joomla. Det är helt gratis : -)

Det finns mycket mera man kan göra för att få bättre placering på sökmotorerna. I denna artikel har jag valt att presentera någora av dessa tips. Vill du veta mer? Ta kontakt med mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis