För att kunna säkerställa att webbplatsen fungerar som avsett krävs att cookies sparas på datorn.

Bli experten kunderna vill anlita

En blogg bygger din trovärdighet

Arbeta strukturerat med din blogg utan att få bloggstress.

 

Hur många frågor ställde dina kunder förra veckan? Min erfarenhet efter att ha pratat med hundratals tjänsteföretagare är att de flesta svarar på massvis med frågor varje vecka. Det gör säkert du också. Men vet du en sak? Du kan få ännu fler kunder om du besvarar dessa frågor på din hemsida. Helst i en blogg. Och när du besvarar frågor på din hemsida så blir du sedd om en expert. Du har ju redan svarat på dessa frågor om och om igen, eller hur? Med andra ord: Du kan mer än du tror och du har massvis med kunskap som du kan dela med dig av.

Svara på frågorna i din blogg

När du har en blogg på din hemsida som du uppdaterar regelbundet så kommer sökmotorerna att besöka din hemsida oftare. Detta innebär att du kommer högre upp i till exempel Google. Och när du kommer högre upp i Google får du fler besökare på din hemsida, fler potentiella kunder. Det är viktigt att du uppdaterar din blogg med relevant information eftersom det ger dig fler, men framförallt rätt kunder. Fler besökare ger dig fler potentiella kunder som i slutändan kan bli nya kunder till dig. Bra, eller hur?

Smart tips för att slippa bloggstress

Vissa känner sig stressade över att behöva publicera ett blogginlägg per dag eller per vecka. Här är ett tips som hjälper dig: Skriv 8-10 blogginlägg i till exempel Word (eller annat textprogram) innan du startar din blogg. Med andra ord: Svara på 8-10 frågor som dina kunder ställt till dig. En fråga och ett svar per blogginlägg. Klipp sedan ur ett blogginlägg från ditt dokument och publicera det på bloggen.

Se till att du skriver alla blogginlägg på samma gång (eller så många du orkar i alla fall) eftersom det är lättare att skriva när du väl kommit igång. När du har skrivit dina blogginlägg så har du en buffert som du kan använda om du till exempel blir sjuk, är på semester eller helt enkelt inte hinner skriva ett nytt blogginlägg. Då är det bara att plocka ifrån bloggbanken så slipper du känna dig stressad.

Extra tips!

När du har tagit ett blogginlägg och lagt upp på din hemsida så bör du skriva ett nytt blogginlägg på en gång så att du alltid har en stor buffert som du kan använda.

Kom ihåg att ju mer du hjälper dina potentiella kunder, desto mer kommer du att få tillbaka.

 

Behöver du inspiration?

Varje månad skriver Peter ett eller två inspirerande brev om marknadsföring, försäljning och affärsutveckling. I brevet finner du tips, inbjudningar, erbjudanden och annat som kan inspirera dig som är tjänsteföretagare.

Tveka inte att påbörja din prenumeration! Brevet är kostnadsfritt och du kan avanmäla dig när du vill.

Prenumerera gratis